עמוד הבית > יינות ועוד > יינות English
Carmel Mediterranean
Carmel Mediterranean



יין ייחודי המופק מזני ענבים אשר מייצגים התאמה מיטבית לאקלים הים תיכוני השורר באזורנו. היין מייצג תפיסה ייננית המושפעת מן ה"עולם הישן" אשר שמה דגש על אלגנטיות ואיזון בין הפרי לטאנינים ולרמות החומצה. 

 

אפיון

יין אדום, יבש, רב-זני

 

הרכב זנים

קריניאן, שיראז, פטיט וורדו, פטיט סירה ומעט ויונייה.

 

אזור גידול

הקריניאן מכרמים מבוגרים בזכרון יעקב, השיראז מכרם רמת ערד, הפטיט וורדו מכרם עלמה בגליל העליון, הפטיט סירה מכרם בוגר בהרי יהודה והוויונייה מכרם הזית הבודד בגליל העליון.

 

הפקת היין

כל כרם עבר תהליכי ויניפקציה והתיישנות בנפרד למשך שבעה חודשים לאחר מכן עורבבו היינות מהכרמים השונים והיין הוחזר לתקופת התיישנות נוספת של שמונה חודשים בחביות עץ אלון צרפתי כ- 10% מהן חדשות.

 

רשמי טעימה

היין בעל גוון ארגמני עמוק ומתאפיין בארומות של דובדבנים שחורים, תבלינים, עור וכמהין. בעל גוף מלא ועשיר לצד אלגנטיות נעימה ומבנה מוצק עם טאנינים משולבים. ניתן ליהנות מהיין כיום, אך בתנאים נאותים הוא ימשיך ויתפתח בבקבוק
בשנים הבאות. 

 

טמפ' הגשה – 18 מעלות

אוכל מתאים  מנות בשר, קדרות חורף, אומצות, פסטות ברוטב בשר ועוד.

מתי לשתות  לשתות או לשמור